Griekse spanakopita

Advertentie
Ingrediënten
- 10 vellen diepvries filodeeg
- 225 g diepvries bladspinazie
- 200 g witte kaas
- 2 middelgrote eieren
- ½ tl gemalen nootmuskaat
- 50 g geraspte pittige kaas
Keukenspullen
- frituurpan
Advertentie
Bereiden
- Laat het filodeeg en spinazie ontdooien en dek het filodeeg af met een vochtige theedoek om uitdroging te voorkomen. Verkruimel de witte kaas. Knijp zo veel mogelijk vocht uit de spinazie. Snijd de spinazie fijn.
- Schep de kaaskruimels, de helft van het ei, nootmuskaat en geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Klop het ei los. Vouw de vellen filodeeg dubbel en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
- Schep onderaan op de vellen een afgestreken eetlepel van het spinaziemengsel. Vouw de rechter bovenhoek naar de linker onderhoek en vouw de punten nog tweemaal naar elkaar toe tot het goed gevulde driehoekjes zijn. Verhit de frituurolie tot 175 °C en frituur de spanakopita in 2 min. goudbruin en gaar.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 180 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 12 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Griekse spanakopita
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Griekse spanakopita
- 10 vellen diepvries filodeeg
- 225 g diepvries bladspinazie
Laat het filodeeg en spinazie ontdooien en dek het filodeeg af met een vochtige theedoek om uitdroging te voorkomen.
- 200 g witte kaas
Verkruimel de witte kaas. Knijp zo veel mogelijk vocht uit de spinazie. Snijd de spinazie fijn.
- 1 middelgroot ei
- ½ tl gemalen nootmuskaat
- 50 g geraspte pittige kaas
Schep de kaaskruimels, het ei, de nootmuskaat en geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
- 1 middelgroot ei
Klop het ei los. Vouw de vellen filodeeg dubbel en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
Schep onderaan op de vellen een afgestreken eetlepel van het spinaziemengsel.
Vouw de rechter bovenhoek naar de linker onderhoek en vouw de punten nog tweemaal naar elkaar toe tot het goed gevulde driehoekjes zijn.
Verhit de frituurolie tot 175 °C en frituur de spanakopita in 2 min. goudbruin en gaar.