Knolselderijsoep met kip

Advertentie
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 knolselderij (in blokjes en groen bewaard)
- 1 liter kippenbouillon (van tablet)
- 2 kipfilets (ca. 350 g)
- 150 ml slagroom
- 8 sneetjes (casino)brood (bruin)
- 100 g smeerkaas
- nootmuskaat (versgeraspt)
Keukenspullen
- staafmixer
- tosti-ijzer
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui. Bak de knolselderij 5 minuten mee zonder hem te laten kleuren. Schenk de bouillon in de pan, voeg de kipfilets toe en breng de bouillon aan de kook. Kook de kipfilets in circa 15 minuten zachtjes gaar. Haal de kipfilet uit de pan en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de kipfilet met een vork in stukjes en voeg de kip weer aan de soep toe. Schenk de slagroom in de pan en breng de soep op smaak met zout en peper. Verwarm de soep nog 5 minuten zonder hem te laten koken. Besmeer 4 sneden brood met de smeerkaas en dek ze af met de andere 4 sneden. Bak de tosti's in het tostiapparaat goudbruin en snijd ze schuin door. Schep de knolselderijsoep in 4 kommen, bestrooi met een snufje (versgeraspte) nootmuskaat en garneer met het knolselderijgroen. Geef er de tosti's bij.
Tip:
Knolselderij makkelijker schillen? Snijd de knol eerst in dikke plakken en verwijder daarna de schil.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 41 g
-
vet 33 g
waarvan verzadigd 0 g