Pittige zuurkool met zalm

Zuur en pittig, een prima duo. Dat bewijst dit gerecht met sambal en kerrie.

430 kcal

25 min. bereiden

licht pittig

3.5/5

(273)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 uien

    uien

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 3 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 2 theelepel kerriepoeder

    kerriepoeder

  • 1 theelepel sambal oelek

    sambal oelek

  • 500 gram verse zuurkool

    verse zuurkool

  • 75 ml kraanwater

    kraanwater

  • 800 gram kruimige aardappelen

    kruimige aardappelen

  • 30 gram verse peterselie

    verse peterselie

  • 200 ml room culinair light

    room culinair light

  • 200 gram gerookte zalmsnippers

    gerookte zalmsnippers

2008 week 02-03 - 2008 week 02-03

Aan de slag

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een diepe pan en bak hierin de ui 3 min. Voeg de knoflook, kerrie en sambal toe en bak nog 1 min. Voeg de zuurkool en het water toe en laat met deksel op pan 15 min. koken.

  2. Kook de aardappelen in een laagje water met zout naar smaak in 10-12 min. gaar en giet af. Snijd de peterselie fijn. Voeg de room aan de zuurkool toe en kook 1 min. Zet het vuur uit. Schep de zalmsnippers en de helft van de peterselie erdoor.

  3. Schep de aardappelen en de zuurkool met wat vocht op de borden, strooi de rest van de peterselie erover.

  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Wat vond je van dit recept?

Pittige zuurkool met zalm

Zuur en pittig, een prima duo. Dat bewijst dit gerecht met sambal en kerrie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig