Voorjaarssalade met limoenolie en provolone

315 kcal

25 min. bereiden

3.3/5

(32)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 limoen

    limoen

  • 5 eetlepels olijfolie

    olijfolie

  • 100 gram groene aspergetips

    groene aspergetips

  • 100 gram tuinerwten

    tuinerwten

  • 1 courgette

    courgette

  • 100 gram verse spinazie

    verse spinazie

  • 1 zakje verse munt

    verse munt

  • 100 gram provolone

    provolone

  • 2 eetlepels pitloze zwarte olijven

    pitloze zwarte olijven

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • dunschiller


Aan de slag

  1. Meng de limoenrasp met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Kook de aspergetips en de tuinerwten 1-2 minuten in een pan met gezouten water zonder deksel. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en spoel ze af onder koud stromend water. Bestrijk de plakken courgette dun met 1 eetlepel limoenolie en gril ze 2-3 minuten per zijde. Schep de spinazie om met de munt. Verdeel de aspergetips, de tuinerwten en de courgette over de salade. Maak met de dunschiller plakken van de provolone en leg die op de salade. Bestrooi met de olijven en peper naar smaak en bedruppel het geheel met de rest van de limoenolie.

  • algemeenDoor de groenten te spoelen na het koken, stopt het garingsproces en blijven ze mooi groen.

Wat vond je van dit recept?

Voorjaarssalade met limoenolie en provolone

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig