Voorjaarssalade met limoenolie en provolone
315 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 limoen
limoen
5 eetlepels olijfolie
olijfolie
100 gram groene aspergetips
groene aspergetips
100 gram tuinerwten
tuinerwten
1 courgette
courgette
100 gram verse spinazie
verse spinazie
1 zakje verse munt
verse munt
100 gram provolone
provolone
2 eetlepels pitloze zwarte olijven
pitloze zwarte olijven
Dit heb je nodig
grillpan
dunschiller
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2008 nr. 03 - Vrolijk Pasen!
Meng de limoenrasp met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Kook de aspergetips en de tuinerwten 1-2 minuten in een pan met gezouten water zonder deksel. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en spoel ze af onder koud stromend water. Bestrijk de plakken courgette dun met 1 eetlepel limoenolie en gril ze 2-3 minuten per zijde. Schep de spinazie om met de munt. Verdeel de aspergetips, de tuinerwten en de courgette over de salade. Maak met de dunschiller plakken van de provolone en leg die op de salade. Bestrooi met de olijven en peper naar smaak en bedruppel het geheel met de rest van de limoenolie.
- algemeenDoor de groenten te spoelen na het koken, stopt het garingsproces en blijven ze mooi groen.
Voorjaarssalade met limoenolie en provolone

voorgerecht
4 personen
315 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Meng de limoenrasp met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Kook de aspergetips en de tuinerwten 1-2 minuten in een pan met gezouten water zonder deksel. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en spoel ze af onder koud stromend water. Bestrijk de plakken courgette dun met 1 eetlepel limoenolie en gril ze 2-3 minuten per zijde. Schep de spinazie om met de munt. Verdeel de aspergetips, de tuinerwten en de courgette over de salade. Maak met de dunschiller plakken van de provolone en leg die op de salade. Bestrooi met de olijven en peper naar smaak en bedruppel het geheel met de rest van de limoenolie.
algemeen:Door de groenten te spoelen na het koken, stopt het garingsproces en blijven ze mooi groen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 limoen
5 eetlepels olijfolie
100 g groene aspergetips
100 g tuinerwten
1 courgette
100 g verse spinazie
1 zakje verse munt
100 g provolone
2 eetlepels pitloze zwarte olijven
Dit heb je nodig
grillpan
dunschiller




