Spinaziesalade met krokante parmaham & citroen-knoflookcroutons

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g parmaham
- 1 teen knoflook
- ¼ vers stokbrood (of ciabatta)
- 2 el citroenolie
- 300 g verse spinazie
- 15 g verse basilicum
- 3 el olijfolie extra vierge
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de parmaham op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak de ham in 10 min. bruin en krokant. Pers de knoflook. Snijd het brood in grove dobbelstenen en schep ze om met de citroenolie en de knoflook.
- Verhit een antiaanbakpan op middelhoog vuur en bak de croutons al omscheppend in 5 min. bruin en krokant. Schep de spinaziebladeren en de basilicumblaadjes om met de olijfolie en breng op smaak met (versgemalen) peper en zeezout. Verdeel de salade over diepe borden. Verdeel de citroencroutons en de verbrokkelde krokante parmaham over de salade.
combinatietip:
Lekker met grof bruinbrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 325 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 11 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Spinaziesalade met krokante parmaham & citroen-knoflookcroutons
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spinaziesalade met krokante parmaham & citroen-knoflookcroutons
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 200 g parmaham
Leg de parmaham op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak de ham in 10 min. bruin en krokant.
- 1 teen knoflook
- ¼ vers stokbrood
- 2 el citroenolie
Pers de knoflook. Snijd het brood in grove dobbelstenen en schep ze om met de citroenolie en de knoflook.
Verhit een antiaanbakpan op middelhoog vuur en bak de croutons al omscheppend in 5 min. bruin en krokant.
- 300 g verse spinazie
- 15 g verse basilicum
- 3 el olijfolie extra vierge
Schep de spinaziebladeren en de basilicumblaadjes om met de olijfolie en breng op smaak met (versgemalen) peper en zeezout.
Verdeel de salade over diepe borden. Verdeel de citroencroutons en de verbrokkelde krokante parmaham over de salade.
combinatietip:
Lekker met grof bruinbrood.