Kipsalade met peultje en sesam

295 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Meng de sambal met 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel sesamolie. Wrijf de kipfilethaasjes hiermee in en marineer ze 5 minuten. Kook de peultjes en de bospeen 3 minuten in ruim water met zout. Spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken. Rooster de kipfilets in een grillpan in 8-10 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen op een bordje. Rasp de groene schil van de lime en pers de vrucht uit. Roer het sap met 1 eetlepel sojasaus, 3 eetlepels sesamolie, de limoenrasp en zout en peper naar smaak tot een dressing. Maak de slablaadjes los van de kroppen en verdeel ze over 4 borden. Verdeel de peultjes, bospeen en bosui erover en besprenkel met de dressing. Leg de kipfilethaasjes erop en bestrooi met de sesamzaadjes.

  • algemeenDeze salade vormt samen met een noedelsoep met verse koriander (recept elders op de site) een volwaardige maaltijd.

Kipsalade met peultje en sesam

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig