Gepocheerde kip met bimi en sesam
Gepocheerde kip met bimi en sesam
bewaar
bewaar

Gepocheerde kip met bimi en sesam

Door de bimi te stomen blijft de smaak maximaal behouden. De kip pocheren we zodat-ie zacht gaart.

30 min. bereiden
pittig
96waarderingen

Aan de slag

1

Rooster het sesamzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Hang een metalen vergiet in een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat het vergiet het water niet raakt. Leg de bimi in het vergiet en besprenkel met ⅔ van de sesamolie. Leg een deksel op het vergiet en stoom de bimi in 8 min. gaar.

3

Breng ondertussen een pan water met de knoflook, gember, ⅔ van de sambal en eventueel zout aan de kook. Laat de smaken op laag vuur 5 min. in het water trekken.

4

Halveer ondertussen de kipfilets in de lengte, zodat je gelijke filets hebt. Pocheer de kip in 10 min. gaar in de bouillon. Zorg ervoor dat de bouillon tegen de kook aan blijft, maar niet kookt.

5

Maak ondertussen een dressing van de sojasaus, rijstazijn en de rest van de sesamolie. Besprenkel de bimi met de dressing en het sesamzaad. Serveer met de gepocheerde kip, een beetje kookvocht en de rest van de sambal erop.

combinatietipLekker met pandanrijst.
algemeenJe kunt ook een stoommand of -pan gebruiken om de bimi in te stomen.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gepocheerde kip met bimi en sesam

Door de bimi te stomen blijft de smaak maximaal behouden. De kip pocheren we zodat-ie zacht gaart.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig