bewaar
Gevulde artisjokbodems
Gevulde artisjokbodems
bewaar

Gevulde artisjokbodems

25 min. bereiden
78waarderingen

Ingrediënten

6 personen

½ bakje

ricotta

50 g

pecorino (kaas)

1 eetlepel

verse salie

peper

3 blikjes

artisjokbodems

½ zakje

amandelschaafsel

2 eetlepels

olijfolie extra vierge

1 doosje

cherrytomaatjes

1 zak

rucola

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal, ingevet

Aan de slag

Meng de ricotta, de pecorino en de salie. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vul de artisjokbodems met het ricottamengsel en strooi het amandelschaafsel erover. Zet de artisjokken in de ingevette ovenschaal en leg de tomaten ernaast. Verdeel 2 eetlepels olie over de tomaten en bestrooi ze ruim met (zee)zout en peper. Zet de schaal 15 minuten in de oven tot de amandelen mooi bruin zijn. Serveer de artisjokbodems en de tomaten op de rucola, bedruppel ze eventueel met het vocht van de tomaten.

algemeenNeem in plaats van losse tomaatjes, trostomaten aan de tak. Deze zijn net iets zoeter en voller van smaak.