Artisjokbodems met kruidenpuree
Artisjokbodems met kruidenpuree

Artisjokbodems met kruidenpuree

1 uur bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

aardappels (kruimig)

zout

½ zakje

verse kervel

½ zakje

verse bieslook

½ dl

melk

50 g

roomboter

4 eetlepels

gemalen oude kaas

(versgemalen) zwarte peper

2 blikjes

artisjokbodems

2 eetlepels

paneermeel

Dit heb je nodig

  • spuitzak

  • aardappelstamper

Aan de slag

1

Aardappels schillen, wassen en in pan met weinig water en zout in ca. 20 minuten gaar koken. Kervel en bieslook fijnknippen. Aardappels afgieten en met pureestamper fijnstampen. Melk, boter, kaas en kruiden erdoor mengen. Op smaak brengen met peper. Artisjokbodems laten uitlekken. Puree in spuitzak doen en op artisjokbodems spuiten. Bestrooien met paneermeel.

2

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Artisjokbodems in midden van oven schuiven en puree in ca. 10 minuten goudbruin laten kleuren. Serveren met gebraden rosbief.