Stamppot met doperwtjes en munt
Stamppot met doperwtjes en munt

Stamppot met doperwtjes en munt

35 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappels (kruimig)

zout

1 pak

doperwten zeer fijn (diepvries)

1 zakje

verse munt

3 pakjes

gepaneerde geitenkaas

1 dl

melk

35 g

boter of margarine

(versgemalen) peper

Aan de slag

Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In ruime pan aardappels in water met zout in ca. 20 minuten gaar koken. In pan doperwten volgens gebruiksaanwijzing bereiden. 4 Topjes van munt achterhouden en rest van blaadjes fijnhakken. Geitenkaasjes bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Aardappels en erwten afgieten. In magnetron of pan melk verhitten. Met pureestamper aardappels fijnmaken. Melk en 25 g boter erdoor scheppen. Doperwten en munt erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot over vier borden verdelen en hierop steeds 3 geitenkaasjes leggen. Garneren met achtergehouden munt.