Boerenkool met kaasschnitzel
Boerenkool met kaasschnitzel

Boerenkool met kaasschnitzel

30 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kilo

aardappels (kruimig)

2 zakken

boerenkool

zout

peper

100 g

cashewnoten

2 schaaltjes

kaasschnitzels

50 g

boter of margarine

Dit heb je nodig

  • aardappelstamper

Aan de slag

Aardappels schillen, wassen en in stukjes snijden. Aardappels in pan doen en boerenkool erop leggen. 400 ml water en zout toevoegen en in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen cashewnoten grof hakken. 25 g boter in koekenpan verhitten en schnitzels in ca. 3 minuten gaar bakken. Boerenkool en aardappels afgieten en kookvocht opvangen. Met pureestamper aardappels en boerenkool samen fijnstampen. Rest van boter en cashewnoten toevoegen en stamppot verwarmen. Eventueel wat kookvocht toevoegen om stamppot smeuïger te maken. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasschnitzels erbij serveren.