bewaar
Roerei met tomaat
Roerei met tomaat
bewaar

Roerei met tomaat

Door de slagroom wordt het roerei nog lekkerder.

20 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

middelgrote eieren

2 el

verse slagroom

2 el

ongezouten roomboter

125 g

cherrytomaten

8 blaadjes

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • garde

  • houten lepel

Door de slagroom wordt het roerei nog lekkerder.

Aan de slag

1

Klop met een garde de eieren en slagroom los. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Laat in een koekenpan met antiaanbaklaag 1 el boter smelten op middelhoog vuur. Schenk het losgeklopte ei in een keer in de pan. Schraap met een houten lepel of spatel het gestolde ei telkens van de bodem en de zijkant van de pan. Haal de pan van het vuur als het ei bijna gaar, maar nog glanzend is. Haal het ei uit de pan en houd warm.

2

Laat in dezelfde pan de rest van de boter smelten. Zet het vuur hoog en bak de cherrytomaten al omscheppend 2-3 min., tot ze barsten. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Serveer de warme tomaten bij het roerei. Scheur het basilicum grof en strooi erover.

combinatietipLekker met pistoletjes uit de oven.

dieettipDe slagroom geeft het roerei een romig accent. Als u slagroom te zwaar vindt, kunt u ook volle melk gebruiken.

Hoe dek je echt een tafel?

Instructievideo - 02:23 min.