In­di­a­se cur­ry met kik­ker­erw­ten en man­go

Vegan, Indiaas én skinny. Een topcombo als je het ons vraagt.

(1.293) waardeer
indiaas hoofdgerecht Vegan, Indiaas én skinny. Een topcombo als je het ons vraagt. 4 personen
4 1.293

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en fruit 2 min. mee. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, komkommer en kokosmelk toe, breng aan de kook en kook het geheel in ca. 8 min. op laag vuur gaar.
  3. Schil ondertussen de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de mango de laatste 3 min. toe en kook mee.
  4. Bereid de pappadums volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander grof. Verdeel de curry over diepe borden en garneer met koriander.
video

Man­go snij­den

instructievideo - 01:02 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 51 g
    waarvan suikers 19 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in
februari 2020 , Receptkaart 2008 week 26-27

Indiase curry met kikkererwten en mango

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se cur­ry met kik­ker­erw­ten en man­go

1
1
  • 1 komkommer

Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

2
2
  • 2 middelgrote uien
  • 800 g kikkererwten in blik

Snipper de ui. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken.

3
3
  • 2 el arachideolie
  • 3 el milde currypasta

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en fruit 2 min. mee.

4
4
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 100 ml kokosmelk

Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, komkommer en kokosmelk toe, breng aan de kook en kook het geheel in ca. 8 min. op laag vuur gaar.

5
5
  • 1 verse mango

Schil ondertussen de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de mango de laatste 3 min. toe en kook mee.

6
6
  • 8 pappadums naturel
  • 7½ g verse koriander

Bereid de pappadums volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander grof. Verdeel de curry over diepe borden en garneer met koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.