Indiase viscurry met kikkererwten en spinazie
Indiase viscurry met kikkererwten en spinazie

Indiase viscurry met kikkererwten en spinazie

Houd je van romig én van uitgesproken smaken? Ga dan voor deze heerlijk gekruide curry met zalm.

25 min. bereiden
154waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

zilvervliesrijst

2

uien

2

tomaten

3 cm

verse gember

1 el

arachideolie

2 el

milde currypasta

200 ml

kokosmelk

350 g

kikkererwten in pot

300 g

verse zalmfilet

400 g

wilde spinazie

Houd je van romig én van uitgesproken smaken? Ga dan voor deze heerlijk gekruide curry met zalm.

Aan de slag

1

Kook de rijst in ruim water in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de tomaat in blokjes. Schil de gember en snijd fijn.

2

Verhit de olie in een wok en fruit de ui, gember en kruidenpasta 3 min. op laag vuur. Voeg de tomaat, kokosmelk en kikkererwten toe en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. op middelhoog vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de spinazie grof. Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie is geslonken. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer de curry met de rijst.

tip

serveertipLekker met een schijfje limoen.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.