Viscurry met spinazie en kikkererwten
Makkelijke Indiase curry die in een half uurtje op tafel staat.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 el arachideolie
- 400 g wilde spinazie
- 2 uien
- 4 cm verse gember
- 2 el garam masala
- 1 schaal Tasty Tom trostomaat
- 400 g kikkererwten in blik
- 300 g scholfilet
Lekker erbij
Advertentie
Bereiden
- Verhit de helft van de olie in een wok, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Doe de spinazie in een vergiet en druk met de achterkant van een lepel het vocht er goed uit. Snijd de spinazie grof.
- Snijd de ui fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de ui, gember en garam masala 2 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de tomaten in parten. Voeg toe en laat op laag vuur 3 min. koken. Roer regelmatig. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet. Voeg de kikkererwten en spinazie toe aan de tomaten en laat 4 min. zachtjes koken.
- Snijd ondertussen de scholfilets in stukken van 4 cm. Draai het vuur uit, schep de schol voorzichtig door de curry. Doe de deksel op de pan en laat 5 min. staan.
variatietip:
Houd je van pittig, voeg dan een fijngesneden rode peper toe.

Gember gebruiken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 305 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 17 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 245 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Viscurry met spinazie en kikkererwten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Viscurry met spinazie en kikkererwten
- 2 el arachideolie
- 400 g wilde spinazie
Verhit de olie in een wok, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.
Doe de spinazie in een vergiet en druk met de achterkant van een lepel het vocht er goed uit. Snijd de spinazie grof.
- 2 uien
- 4 cm verse gember
- 2 el arachideolie
- 2 el garam masala
Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de ui, gember en garam masala 2 min. op middelhoog vuur.
- 1 schaal Tasty Tom trostomaat
Snijd ondertussen de tomaten in parten. Voeg toe en laat op laag vuur 3 min. koken. Roer regelmatig.
- 400 g kikkererwten in blik
Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet.
Voeg de kikkererwten en spinazie toe aan de tomaten en laat 4 min. zachtjes koken.
- 300 g scholfilet
Snijd ondertussen de scholfilets in stukken van 4 cm.
Draai het vuur uit, schep de schol voorzichtig door de curry. Doe de deksel op de pan en laat 5 min. staan.
variatietip:
Houd je van pittig, voeg dan een fijngesneden rode peper toe.