Stamppot van roergebakken spinazie en bacon
Stamppot van roergebakken spinazie en bacon

Stamppot van roergebakken spinazie en bacon

25 min. bereiden
105waarderingen

Ingrediënten

3 el

olijfolie

1 pakje

soepballetjes

2 bakken

aardappelpuree

100 g

bakbacon

2 zakken

spinazie

4 el

grove mosterd

Aan de slag

1

Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de soepballetjes in 8-10 min. goudbruin en gaar. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit de rest van de olie in een wok. Snijd de bacon in repen en bak knapperig uit. Schep de bacon uit de wok. Voeg de spinazie in 2-3 porties aan het baconvet toe en bak al omscheppend tot de spinazie is geslonken en het vocht is verdampt. Breng op smaak met peper. Schep de aardappelpuree erdoor.

3

Verdeel de stamppot over 4 borden, schep de balletjes en baconreepjes erop en schep een lepel mosterd naast de stamppot.

tip

algemeenVegetarisch? Laat de bacon en soepballetjes achterwege en serveer er groenteballetjes bij (AH Vega).

algemeenKindertip: u maakt het gerecht minder pittig door de mosterd weg te laten.