Zuurkoolrolletjes met aardappelpuree
Zuurkoolrolletjes met aardappelpuree

Zuurkoolrolletjes met aardappelpuree

30 min. bereiden
15 min. wachten
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kruimige aardappel

2

uien

300 g

cervelaatworst

500 g

verse zuurkool

4 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • cocktailprikker

  • ovenschaal (Ø 23 cm)

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd de ui in ringen. Kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 225 °C. Verspreid de plakjes cervelaat over een snijplank. Verdeel over elk plakje wat zuurkool (uitgelekt) en rol de plakjes op, steek ze vast met een prikker.

2

Leg de rolletjes in een ovenschaal en bak ze in de oven in 15 min. gaar. Verhit olie en bak hierin de uiringen tot ze kleuren, bestrooi ze met peper en zout. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met olie. Roer alles tot een smeuïge puree. Schep de zuurkoolrolletjes met aardappelpuree en de gebakken uiringen in diepe borden. Druppel olijfolie over de zuurkool.