Zuurkoolrolletjes met aardappelpuree

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g kruimige aardappelen
- 2 uien
- 300 g cervelaatworst
- 500 g verse zuurkool
- 4 el traditionele olijfolie
Keukenspullen
- cocktailprikker
- ovenschaal (Ø 23 cm)
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd de ui in ringen. Kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 225 °C. Verspreid de plakjes cervelaat over een snijplank. Verdeel over elk plakje wat zuurkool (uitgelekt) en rol de plakjes op, steek ze vast met een prikker.
- Leg de rolletjes in een ovenschaal en bak ze in de oven in 15 min. gaar. Verhit olie en bak hierin de uiringen tot ze kleuren, bestrooi ze met peper en zout. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met olie. Roer alles tot een smeuïge puree. Schep de zuurkoolrolletjes met aardappelpuree en de gebakken uiringen in diepe borden. Druppel olijfolie over de zuurkool.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 545 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 27 g
-
vet 41 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Zuurkoolrolletjes met aardappelpuree
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zuurkoolrolletjes met aardappelpuree
- 500 g kruimige aardappelen
- 2 uien
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd de ui in ringen. Kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 225 °C.
- 300 g cervelaatworst
- 500 g verse zuurkool
Verspreid de plakjes cervelaat over een snijplank. Verdeel over elk plakje wat zuurkool (uitgelekt) en rol de plakjes op, steek ze vast met een prikker.
- 2 el traditionele olijfolie
Leg de rolletjes in een ovenschaal en bak ze in de oven in 15 min. gaar. Verhit olie en bak hierin de uiringen tot ze kleuren, bestrooi ze met peper en zout.
- 1 el traditionele olijfolie
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met olie. Roer alles tot een smeuïge puree.
- 1 el traditionele olijfolie
Schep de zuurkoolrolletjes met aardappelpuree en de gebakken uiringen in diepe borden. Druppel olijfolie over de zuurkool.