Gestoofde prei
Gestoofde prei
bewaar
bewaar

Gestoofde prei

Het fijne aan stoven: er komt geen bakvet bij te passen. Een bijgerecht dat écht goed voor je is dus!

25 min. bereiden
120waarderingen

Aan de slag

1

Snijd de donkergroene uiteinden van de prei. Halveer ze over de lengte en was ze. Snijd ze in halve ringen van 1 cm, laat uitlekken.

2

Verhit de boter in een pan. Bak het mosterdzaad en de komijn tot ze hun geur afgeven, voeg de prei toe. Schep om en laat de prei afgedekt ca. 10 min zachtjes stoven.

3

Rasp 1 tl fijn van de citroenschil, pers 1/2 citroen uit. Klop een dressing van de olie, mosterd, 2 el citroensap, de schil en zout en peper. Schep de dressing door de prei.

4

Snijd de tomaten in blokjes en snijd de zaadlijsten eruit. Schep de tomaat erover.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gestoofde prei

Het fijne aan stoven: er komt geen bakvet bij te passen. Een bijgerecht dat écht goed voor je is dus!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig