Bestrooi het vlees met zout en (versgemalen) peper. Verwarm in een braadpan de boter en bak het vlees rondom bruin aan. Schep de prei, de wortel en de tijm erbij en schenk de wijn en de bouillon erbij. Zet het vuur laag en stoof het kalfsvlees afgedekt in 2 uur gaar of tot het heel zacht is. Roer het zo nu en dan door. Klop in een kommetje de crème fraîche los met de eidooiers en mosterd. Roer het roommengsel door het vlees en laat nog 10-15 min. stoven. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met knolselderijkoekjes, zie tip.
Zachte kalfsragout (met knolselderijkoekjes)
- algemeenKnolselderijkoekjes: Meng een halve geraspte knolselderij met 1 ei en 1 el bloem. Voeg zout en versgemalen peper toe. Verhit een flinke laag olijfolie in de koekenpan en schep 3 kleine bergjes van het knolselderijmengsel los van elkaar in de pan. Druk ze met een spatel plat en bak ze aan beide kanten goudbruin. Keer de koekjes voorzichtig. Bak op deze manier in totaal 12 koekjes.
- algemeenZowel de kalfsragout als de knolselderijkoekjes kunt u van tevoren maken. Verwarm de ragout 15 min. voor het opdienen op een laag vuur en warm de knolselderijkoekjes nog even op in de oven.
Gerelateerde recepten
Zachte kalfsragout (met knolselderijkoekjes)

hoofdgerecht
4 personen
450 kcal
15 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Bestrooi het vlees met zout en (versgemalen) peper. Verwarm in een braadpan de boter en bak het vlees rondom bruin aan. Schep de prei, de wortel en de tijm erbij en schenk de wijn en de bouillon erbij. Zet het vuur laag en stoof het kalfsvlees afgedekt in 2 uur gaar of tot het heel zacht is. Roer het zo nu en dan door. Klop in een kommetje de crème fraîche los met de eidooiers en mosterd. Roer het roommengsel door het vlees en laat nog 10-15 min. stoven. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met knolselderijkoekjes, zie tip.
algemeen:Knolselderijkoekjes: Meng een halve geraspte knolselderij met 1 ei en 1 el bloem. Voeg zout en versgemalen peper toe. Verhit een flinke laag olijfolie in de koekenpan en schep 3 kleine bergjes van het knolselderijmengsel los van elkaar in de pan. Druk ze met een spatel plat en bak ze aan beide kanten goudbruin. Keer de koekjes voorzichtig. Bak op deze manier in totaal 12 koekjes.
algemeen:Zowel de kalfsragout als de knolselderijkoekjes kunt u van tevoren maken. Verwarm de ragout 15 min. voor het opdienen op een laag vuur en warm de knolselderijkoekjes nog even op in de oven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g kalfslapjes
25 g roomboter
1 stengel prei
1 winterwortel
1 el tijmblaadjes
150 ml witte wijn
150 ml runderbouillon
1 bekertje crème fraîche
2 eieren
1 el grove mosterd