Gevulde courgette met kwarkdressing
Dit frisse groentegerecht met gehakt kun je ook de allerkleinsten makkelijk voorzetten.

Advertentie
Ingrediënten
- 2 courgette
- ½ tl verse oregano
- 3 tenen knoflook
- 300 g half-om-halfgehakt
- 300 g witte snelkookrijst (variatie mogelijk)
- 1 ui
- 1 el traditionele olijfolie
- 250 g magere kwark
Keukenspullen
- ovenschaal
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgettes in de lengte door. Hol ze uit met een lepel en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn. Kneed de oregano en de knoflook door het gehakt. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
- Bestrooi de courgettehelften met (versgemalen) peper en zout en verdeel het gehakt over de holtes. Vet de ovenschaal in. Leg de courgettes in de ovenschaal en bak ze in de oven in 20 min. goudbruin en gaar.
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui met het fijngesneden courgettevruchtvlees bruin en gaar.
- Schep het ui-courgettemengsel door de rijst. Breng de kwark op smaak met (versgemalen) peper en zout. Serveer de courgettes met de rijst en de kwark er apart bij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 69 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Gevulde courgette met kwarkdressing
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gevulde courgette met kwarkdressing
- 2 courgette
- ½ tl verse oregano
- 3 tenen knoflook
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgettes in de lengte door. Hol ze uit met een lepel en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn. Kneed de oregano en de knoflook door het gehakt.
Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
- 300 g half-om-halfgehakt
Bestrooi de courgettehelften met (versgemalen) peper en zout en verdeel het gehakt over de holtes. Vet de ovenschaal in. Leg de courgettes in de ovenschaal en bak ze in de oven in 20 min. goudbruin en gaar.
- 300 g witte snelkookrijst
- 1 ui
- 1 el traditionele olijfolie
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui met het fijngesneden courgettevruchtvlees bruin en gaar.
- 250 g magere kwark
Schep het ui-courgettemengsel door de rijst. Breng de kwark op smaak met (versgemalen) peper en zout. Serveer de courgettes met de rijst en de kwark er apart bij.