Rosbief met sinaasappelglazuur

275 kcal

40 min. bereiden

3.1/5

(47)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 3 eetlepels sinaasappelmarmelade

    sinaasappelmarmelade

  • 4 eetlepels whisky (slijter)

    whisky (slijter)

  • 4 eetlepels sinaasappelsap

    sinaasappelsap

  • 3 eetlepels tomatenketchup

    tomatenketchup

  • 2 eetlepels rode-wijnazijn

    rode-wijnazijn

  • 2 cm verse gemberwortel

    verse gemberwortel

  • 1 stuk rosbief

    rosbief

  • 75 gram waterkers

    waterkers

  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge

    olijfolie extra vierge

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • braadslede


Australië - Australië

Aan de slag

  1. Oven voorverwarmen op 225 °C. Marmelade in steelpannetje met whisky, sinaasappelsap, ketchup en azijn verwarmen. Gemberwortel schillen en met behulp van (stevige) knoflookpers boven steelpan persen. Glazuurmengsel aan de kook brengen en 1 min. zachtjes laten doorkoken. Vlees op rooster, met braadslede eronder, 10 min. in oven bakken. Oventemperatuur terugschakelen naar 200 °C. Rosbief uit oven nemen en rondom bestrijken met sinaasappelglazuur. Vlees 10 min. in braadslede bakken, daarna uit oven nemen en bestrijken met rest van glazuur (1 el bewaren). Rosbief nog 5 min. in oven bakken. Rosbief uit oven in dubbel vel aluminiumfolie verpakken en 10 min. laten rusten. Waterkers mengen met 1 el olie en rest van sinaasappelglazuur. Rosbief in dunne plakken snijden en op grote schaal leggen. Waterkers eromheen leggen.

Wat vond je van dit recept?

Rosbief met sinaasappelglazuur

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig