Gestoomde najaarsgroenten met rosbief

460 kcal

30 min. bereiden

3.2/5

(18)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 grote aardappels

    aardappels

  • 2 rode uien

    rode uien

  • 1 bos bospeen

    bospeen

  • 100 gram bloemkoolroosjes

    bloemkoolroosjes

  • 150 gram haricots verts

    haricots verts

  • 1 theelepel olie

    olie

  • 1 sjalotje

    sjalotje

  • 125 ml rode wijn

    rode wijn

  • 125 ml sinaasappelsap

    sinaasappelsap

  • 150 gram rosbief

    rosbief

Dit heb je nodig

  • stoommand


2006 nr. 10 - Proef het najaar

Aan de slag

  1. Snijd de aardappels in de lengte in acht parten, pel de rode uien en snijd deze in zessen. Schil de bospeentjes, laat er een stukje groen aan zitten. Breng een grote pan water aan de kook. Verdeel alle groenten (behalve de haricots verts) in de stoommand. Plaats deze 15 minuten boven de pan, met de deksel erop. Leg de haricots verts ook in het stoommandje en stoom ze in 5 minuten gaar. Verhit de olie en fruit het sjalotje. Voeg de wijn en het sinaasappelsap toe en laat de saus 5 minuten inkoken tot hij stroperig is. Leg de groenten met de rosbief op de borden. Serveer de saus apart.

  • algemeenGebruik je liever geen rode wijn? Neem dan runderbouillon.

Wat vond je van dit recept?

Gestoomde najaarsgroenten met rosbief

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig