Irish stew
420 kcal
40 min. bereiden, 4 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
3 eetlepels olie
olie
500 gram riblappen
riblappen
1 vleesbouillontablet
vleesbouillontablet
2 laurierblaadjes
laurierblaadjes
0.5 bos bospeen
bospeen
150 gram koolraap
koolraap
2 (rode) uien
(rode) uien
500 gram aardappels
aardappels
1 zakje bosuitjes
bosuitjes
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2008 nr. 02 - Zo lust iedereen groente!
Verhit de olie in een soeppan en braad hierin de stukjes vlees rondom aan. Schenk er 1 liter water bij, voeg het bouillonblokje en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat het vlees minimaal 4 uur op laag vuur zachtjes koken. Voeg het laatste uur de peen, de koolraap en de ui toe en kook de laatste 30 minuten de aardappelen mee. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi voor gebruik met de bosui.
- algemeenDit recept is heerlijk met allerlei soorten groenten. U kunt dus de groenten gebruiken die u zelf het lekkerst vindt.
- algemeenFamilierecept AllerHande 2 2008. Eileen woont ruim 35 jaar in Nederland, maar haar Ierse stoofpot blijft op tafel komen. Al haar vijf kinderen heeft ze ermee grootgebracht. Dochter Eleanor: 'De stew geeft me een nostalgisch familiegevoel.' Eileen: 'De enige groenten die groeiden in het Ierse klimaat waren uien, aardappelen, peen en kool. Hier in de supermarkt ontdekte ik groenten die we in Ierland niet kenden, zoals knolselderij en knoflook. In de loop der jaren heb ik meerdere varianten uitgeprobeerd.'
Irish stew

hoofdgerecht
4 personen
420 kcal
40 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan en braad hierin de stukjes vlees rondom aan. Schenk er 1 liter water bij, voeg het bouillonblokje en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat het vlees minimaal 4 uur op laag vuur zachtjes koken. Voeg het laatste uur de peen, de koolraap en de ui toe en kook de laatste 30 minuten de aardappelen mee. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi voor gebruik met de bosui.
algemeen:Dit recept is heerlijk met allerlei soorten groenten. U kunt dus de groenten gebruiken die u zelf het lekkerst vindt.
algemeen:Familierecept AllerHande 2 2008. Eileen woont ruim 35 jaar in Nederland, maar haar Ierse stoofpot blijft op tafel komen. Al haar vijf kinderen heeft ze ermee grootgebracht. Dochter Eleanor: 'De stew geeft me een nostalgisch familiegevoel.' Eileen: 'De enige groenten die groeiden in het Ierse klimaat waren uien, aardappelen, peen en kool. Hier in de supermarkt ontdekte ik groenten die we in Ierland niet kenden, zoals knolselderij en knoflook. In de loop der jaren heb ik meerdere varianten uitgeprobeerd.'
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 eetlepels olie
500 g riblappen
1 vleesbouillontablet
2 laurierblaadjes
½ bos bospeen
150 g koolraap
2 (rode) uien
500 g aardappels
1 zakje bosuitjes




