Irish stew

420 kcal

40 min. bereiden, 4 uur wachten

3.5/5

(87)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 3 eetlepels olie

    olie

  • 500 gram riblappen

    riblappen

  • 1 vleesbouillontablet

    vleesbouillontablet

  • 2 laurierblaadjes

    laurierblaadjes

  • 0.5 bos bospeen

    bospeen

  • 150 gram koolraap

    koolraap

  • 2 (rode) uien

    (rode) uien

  • 500 gram aardappels

    aardappels

  • 1 zakje bosuitjes

    bosuitjes

2008 nr. 02 - Zo lust iedereen groente!

Aan de slag

  1. Verhit de olie in een soeppan en braad hierin de stukjes vlees rondom aan. Schenk er 1 liter water bij, voeg het bouillonblokje en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat het vlees minimaal 4 uur op laag vuur zachtjes koken. Voeg het laatste uur de peen, de koolraap en de ui toe en kook de laatste 30 minuten de aardappelen mee. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi voor gebruik met de bosui.

  • algemeenDit recept is heerlijk met allerlei soorten groenten. U kunt dus de groenten gebruiken die u zelf het lekkerst vindt.
  • algemeenFamilierecept AllerHande 2 2008. Eileen woont ruim 35 jaar in Nederland, maar haar Ierse stoofpot blijft op tafel komen. Al haar vijf kinderen heeft ze ermee grootgebracht. Dochter Eleanor: 'De stew geeft me een nostalgisch familiegevoel.' Eileen: 'De enige groenten die groeiden in het Ierse klimaat waren uien, aardappelen, peen en kool. Hier in de supermarkt ontdekte ik groenten die we in Ierland niet kenden, zoals knolselderij en knoflook. In de loop der jaren heb ik meerdere varianten uitgeprobeerd.'

Wat vond je van dit recept?

Irish stew

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig