Rosbief met rozemarijn en artisjokharten
Rosbief met rozemarijn en artisjokharten

Rosbief met rozemarijn en artisjokharten

55 min. bereiden
153waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 teentjes

knoflook

1 blikje

artisjokharten

4

trostomaten

750 g

rosbief

peper

1½ eetlepel

olijfolie

1 pot

vleesfond

1 dl

rode wijn

3 takjes

rozemarijn

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 30 x 40 cm

Aan de slag

1

Knoflook pellen. Artisjokharten laten uitlekken. Tomaten wassen. Rosbief bestrooien met peper en bestrijken met olie. Fond en wijn in ovenschaal schenken. Rozemarijn erin leggen. Rosbief op rozemarijn leggen. Tomaten, knoflook en artisjokken ernaast verdelen. Eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

2

Schaal uit koelkast nemen en rosbief op kamertemperatuur laten komen. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Vlees in midden van oven in 25 à 30 minuten mooi bruin en van binnen rosé bakken. Serveren met frites.