Gemberscones met room
170 kcal
40 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal porties
225 g
1 theelepel
75 g
100 ml
1
125 ml
Dit heb je nodig
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Australië - Australië
Oven voorverwarmen op 225 °C. In kom zelfrijzend bakmeel met bakpoeder mengen. Boter met vingertoppen erdoor wrijven. Gembersiroop (1 el bewaren) en eierdooier toevoegen en geheel snel tot soepel deeg kneden. Deeg op met bloem bestoven werkvlak ca. 2 cm dik uitrollen. Met glas 12 rondjes uitsteken en op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Bovenkanten bestrijken met beetje eiwit. Scones in ca. 20 min. in midden van oven gaar en lichtbruin bakken. Slagroom stijfkloppen met rest van gembersiroop en bij scones serveren.
Gemberscones met room

nagerecht
12 porties
170 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. In kom zelfrijzend bakmeel met bakpoeder mengen. Boter met vingertoppen erdoor wrijven. Gembersiroop (1 el bewaren) en eierdooier toevoegen en geheel snel tot soepel deeg kneden. Deeg op met bloem bestoven werkvlak ca. 2 cm dik uitrollen. Met glas 12 rondjes uitsteken en op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Bovenkanten bestrijken met beetje eiwit. Scones in ca. 20 min. in midden van oven gaar en lichtbruin bakken. Slagroom stijfkloppen met rest van gembersiroop en bij scones serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
225 g zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
75 g boter
100 ml gembersiroop
1 ei
125 ml slagroom
Dit heb je nodig
bakpapier




