Zalmfilet en curryaardappel uit de oven

Lekker, zalm uit de oven! Zeker met de aardappelpartjes met currypasta en de sperziebonen met rode ui en yoghurt-sladressing.

600 kcal

10 min. bereiden, 20 min. oventijd

3.5/5

(210)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 500 gram diepvries wilde zalm

    diepvries wilde zalm

  • 1 rode ui

    rode ui

  • 1 eetlepel milde Indiase currypasta

    milde Indiase currypasta

  • 2.5 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 900 gram aardappelpartjes

    aardappelpartjes

  • 500 gram koelverse gebroken sperziebonen

    koelverse gebroken sperziebonen

  • 2 eetlepel sladressing yoghurt

    sladressing yoghurt

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • ovenschaal


2009 nr. 02 - Heerlijk op gewicht

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de zalmfilets ontdooien. Snipper de rode ui.

  2. Roer in een schaal de currypasta los met 1 el olie. Schep de aardappelpartjes erdoor, zodat ze met een dun laagje bedekt zijn. Verdeel de aardappelpartjes over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de oven in ca. 20 min. goudgeel en gaar.

  3. Vet de ovenschaal in. Bestrijk de bovenkant van de zalmfilets met de rest van de olie en bestrooi ze met (vergemalen) peper en zout. Leg ze in de ovenschaal. Schuif de schaal met de vis na 10 min. bij de aardappelpartjes in de oven en bak de zalm 10-12 min. tot hij vanbinnen rosé is.

  4. Kook de sperziebonen in een bodem van water met zout beetgaar en spoel ze een paar sec. onder koud stromend water tot de sperziebonen lauwwarm zijn. Schep de bonen om met de rode ui en de sladressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Wat vond je van dit recept?

Zalmfilet en curryaardappel uit de oven

Lekker, zalm uit de oven! Zeker met de aardappelpartjes met currypasta en de sperziebonen met rode ui en yoghurt-sladressing.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig