Paksoistamppot met geroosterde cashewnoten
Paksoistamppot met geroosterde cashewnoten
bewaar
bewaar

Paksoistamppot met geroosterde cashewnoten

Een stamppot vol met groente. Extra lekker met de crunch van geroosterde cashewnoten.

30 min. bereiden
211waarderingen

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in ruim water in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de stengels en het blad van de paksoi in smalle reepjes. Snijd de uien in halve ringen.

2

Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten in 5 min. lichtbruin en knapperig. Schep de paprikapoeder erdoor en laat afkoelen op een bord. Smelt de helft van de boter in dezelfde pan en bak de ui en paksoistelen 5 min. op middelhoog vuur.

3

Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp met de pureestamper tot een puree. Schep de gebakken groenten, het paksoiblad, de geraspte kaas en de rest van de boter erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de stamppot te droog is. Verwarm nog 2 min. op laag vuur

4

Verdeel de stamppot over de borden en bestrooi met de cashewnoten.

serveertipLekker met chilivlokken.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Paksoistamppot met geroosterde cashewnoten

Een stamppot vol met groente. Extra lekker met de crunch van geroosterde cashewnoten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig