Pak­soi­stamp­pot met var­kens­haas en ko­kos­melk

Opgepast! Gembersiroop + kokosmelk = smaakexplosie. Ze maken deze stamppot paksoi compleet.

(338) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Opgepast! Gembersiroop + kokosmelk = smaakexplosie. Ze maken deze stamppot paksoi compleet. 4 personen
4 338

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de rode peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees heel fijn. Meng de ketjap, gembersiroop, ui, knoflook en rode peper in een kom. Snijd de varkenshaas in blokjes van 1 cm, schep door de ketjapmarinade en laat dit even staan.
  3. Snijd ondertussen de paksoi in heel dunne reepjes. Verhit de olie in een hapjespan. Schep de varkenshaas uit de marinade, bewaar de marinade. Bak de varkenshaas in 2 min. gaar en goudbruin terwijl je blijft roeren. Voeg de marinade toe en verwarm nog 1 min.
  4. Giet de aardappelen af en stamp met de kokosmelk tot een smeuïge puree. Schep de paksoi erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de stamppot met de varkenshaas erop, besprenkel met de saus en bestrooi met het sesamzaad.
video

Kool snij­den

instructievideo - 01:26 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 62 g
    waarvan suikers 24 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Paksoistamppot met varkenshaas en kokosmelk

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pak­soi­stamp­pot met var­kens­haas en ko­kos­melk

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken.

2
2

Kook ze in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar.

3
3
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.

4
4
  • 1 rode peper

Snijd de rode peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees heel fijn.

5
5
  • 4 el ketjap manis
  • 4 el gembersiroop

Meng de ketjap, gembersiroop, ui, knoflook en rode peper in een kom.

6
6
  • 280 g varkenshaas

Snijd de varkenshaas in blokjes van 1 cm, schep door de ketjapmarinade en laat dit even staan.

7
7
  • 2 struiken paksoi

Snijd ondertussen de paksoi in heel dunne reepjes.

8
8
  • 4 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een hapjespan.

9
9

Schep de varkenshaas uit de marinade, bewaar de marinade.

10
10

Bak de varkenshaas in 2 min. gaar en goudbruin terwijl je blijft roeren.

11
11

Voeg de marinade toe en verwarm nog 1 min.

12
12
  • 200 ml kokosmelk

Giet de aardappelen af en stamp met de kokosmelk tot een smeuïge puree.

13
13

Schep de paksoi erdoor en breng op smaak met peper en zout.

14
14
  • 1 el sesamzaad

Serveer de stamppot met de varkenshaas erop, besprenkel met de saus en bestrooi met het sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.