Frans stoof­pot­je met kipsau­cij­zen

(27) waardeer
frans hoofdgerecht 4 personen
3 27

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappelen gaar in ca. 25 minuten. Leg de kip-saucijzen in een pan, schenk er zoveel water op dat ze net onder staan, breng ze aan de kook en kook ze op laag vuur 5 minuten. Haal ze uit de pan en bewaar het kookvocht. Dep ze droog. Bak de spekjes uit in eigen vet. Schep de kipsaucijzen erbij en bak ze voorzichtig rondom bruin. Voeg de uien toe en bak ze goudbruin. Voeg 250 ml kookvocht van de kipsaucijzen toe, roer de sperziebonen, de Provençaalse kruiden, de knoflook en de mosterd toe en breng het aan de kook. Laat het gerecht ca. 10 minuten zachtjes koken. Giet de aardappelen af, schenk de melk erbij en verwarm deze. Stamp de aardappelen tot puree en breng op smaak met zout en peper. Serveer het kipstoofpotje met de aardappelpuree.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 08-09

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.