Ra­ta­touil­le met en­tre­co­te

(81) waardeer
frans hoofdgerecht 4 personen
3 81

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schep 2 fijngesneden tenen knoflook om met de naaldjes van 2 takjes rozemarijn en 2 el olie en breng op smaak met peper en zout. Marineer de entrecotes hierin.
  2. Verhit 2 el olie in een braadpan en fruit de rode ui, de rest van de knoflook en paprika tot ze lichtbruin kleuren. Schep er de courgette, tomaat en de naaldjes van 1 takje rozemarijn bij. Breng de ratatouille zachtjes aan de kook en laat 10 min. op laag vuur doorkoken.
  3. Verhit de grillpan. Neem de entrecotes uit de marinade en wrijf de naaldjes en knoflook eraf met keukenpapier. Gril het vlees 4 min. Keer na 2 min. (vanbinnen mag het vlees rood zijn). Breng de ratatouille op smaak met de azijn en peper en zout. Lekker met brood of aardappelpuree (zie recept elders op ah.nl/allerhande).

Tip:

U kunt de rest van de rozemarijn aan een touwtje laten drogen en 2 maanden bewaren om in een volgende ratatouille of stoofschotel te gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.