Kip korma
Kip korma
bewaar
bewaar

Kip korma

De Griekse yoghurt maakt deze kip korma lekker fris.

40 min. bereiden
4 uur 30 min. wachten
pittig
416waarderingen

Aan de slag

1

Snijd de kip in gelijke stukjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.

2

Meng de kip, rode peper, knoflook, gember en garam masala door de yoghurt en marineer minstens 4 uur afgedekt in de koelkast. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3

Laat het kipmengsel op kamertemperatuur komen. Doe het kipmengsel met de kokosmelk en de helft van de amandelen in een hapjespan en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.

4

Neem de deksel van de pan en laat het vocht op laag vuur 5 min. inkoken. Snijd ondertussen de koriander grof. Bestrooi de kip korma met de koriander en de rest van het amandelschaafsel.

combinatietipLekker met rijst of naanbrood en geraspte wortel.
algemeenJe kunt de kip korma maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar hem afgekoeld en afgedekt in de koelkast. Opwarmen: 10 à 15 minuten op laag vuur (af en toe roeren). Strooi vlak voor het serveren de amandelen en de koriander erover.

Kip korma

Instructievideo - 02:21 min.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip korma

De Griekse yoghurt maakt deze kip korma lekker fris.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig