Kip korma
Kip korma
bewaar
bewaar

Kip korma

Dit smaakvolle Noord-Indiase gerecht met Afghaanse invloeden maak je met specerijen als kurkuma, garam masala en laurier. Met pit van chilipoeder en de smaak van saffraan is deze kip korma geheid favoriet. Serveer met naanbrood.

45 min. bereiden
30 min. wachten
pittig
4waarderingen

Aan de slag

1

Rasp de gember. Doe de kip met de gember, kurkuma, chilipoeder, garam masala, het komijnzaad en ⅓ van de yoghurt in een kom en meng goed. Laat 30 min. marineren. Wel ondertussen de cashewnoten 10 min. in koud water. Doe de melk en saffraan in een kleine steelpan, breng tegen de kook aan en zet het vuur uit.

2

Haal ondertussen de kardemomzaadjes uit de peulen. Snijd de sjalotten in halve ringen. Smelt de helft van de ghee in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de kardemom en het laurierblaadje toe. Bak 2 min. Voeg de sjalot toe en fruit in ca. 8 min. lichtbruin en zoet.

3

Giet de cashewnoten af. Doe de inhoud van de koekenpan met de rest van de yoghurt en de cashewnoten in een blender en pureer glad.

4

Smelt de rest van de ghee op middelhoog in een stoofpan, voeg het kaneelstokje en kruidnagels toe en bak 1 min. Doe de kip met de marinade erbij en bak 10 min. Schep af en toe om.

5

Roer het sjalot-yoghurtmengsel en saffraanmengsel erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de kip met de deksel op de pan 20 min. garen op laag vuur.

6

Bereid ondertussen de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander fijn.

7

Bestrooi de kip korma met de koriander en serveer met de naan.

achtergrondinfoKip korma is van oorsprong een Afghaans gerecht. Voor het Britse koloniale tijdperk behoorde grote delen van zowel Noord- en Oost-India als een deel van Afghanistan tot het Mogolrijk. Vooral het gebruik van saffraan verraadt de Afghaans invloeden.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip korma

Dit smaakvolle Noord-Indiase gerecht met Afghaanse invloeden maak je met specerijen als kurkuma, garam masala en laurier. Met pit van chilipoeder en de smaak van saffraan is deze kip korma geheid favoriet. Serveer met naanbrood.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig