Spinaziesoep met basilicum en kaaskrullen

Kwartiertje de tijd? Maak deze groen(t)esoep. Lekker met kaaskrullen en yoghurt.

135 kcal

15 min. bereiden

2.4/5

(104)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 150 gram verse spinazie

    verse spinazie

  • 380 ml gevogeltefond

    gevogeltefond

  • 375 ml water

    water

  • 50 gram Grana Padano kazen

    Grana Padano kazen

  • 0.5 bakje verse basilicum

    verse basilicum

  • 50 ml Griekse yoghurt 10%

    Griekse yoghurt 10%

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine


2009 nr. 04 - Pasen met elkaar

Aan de slag

  1. Verwarm de olie in een soeppan en laat hierin, in gedeelten, de spinazie slinken. Schenk de fond en het water erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 1-2 min. koken.

  2. Pureer de soep en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf krullen van de kaas. Snijd de basilicum fijn. Schep op het laatst de yoghurt door de soep. Bestrooi met de kaaskrullen en het basilicum.

Wat vond je van dit recept?

Spinaziesoep met basilicum en kaaskrullen

Kwartiertje de tijd? Maak deze groen(t)esoep. Lekker met kaaskrullen en yoghurt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig