Courgette-citroensoep

Met Griekse yoghurt maak je soepen intens romig. En deze courgette-citroensoep was op zichzelf al zo heerlijk…

120 kcal

25 min. bereiden

2.6/5

(216)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 courgettes

    courgettes

  • 15 gram verse basilicum

    verse basilicum

  • 2 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 750 ml kraanwater

    kraanwater

  • 760 ml gevogeltefond

    gevogeltefond

  • 100 gram Grana Padano kazen

    Grana Padano kazen

  • 1 citroen

    citroen

  • 100 gram Griekse yoghurt

    Griekse yoghurt

Dit heb je nodig

  • staafmixer


Aan de slag

  1. Snijd de courgettes in blokjes en snijd de basilicum fijn. Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak de courgettes 3 min. Schenk de fond en het water erbij en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 10 min koken.

  2. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

  3. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf mooie krullen van de kaas. Rasp de schil van de schoongeboende citroen. Breng de yoghurt op smaak met de rasp en schep door de soep. Bestrooi vlak voor het serveren met de kaaskrullen en de basilicum.

Wat vond je van dit recept?

Courgette-citroensoep

Met Griekse yoghurt maak je soepen intens romig. En deze courgette-citroensoep was op zichzelf al zo heerlijk…

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig