Courgette-citroensoep
Met Griekse yoghurt maak je soepen intens romig. En deze courgette-citroensoep was op zichzelf al zo heerlijk…

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 courgettes
- 15 g verse basilicum
- 2 el traditionele olijfolie
- 750 ml kraanwater
- 760 ml gevogeltefond (pot à 380 ml)
- 100 g Grana Padano kazen (stuk)
- 1 citroen
- 100 g Griekse yoghurt
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Snijd de courgettes in blokjes en snijd de basilicum fijn. Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak de courgettes 3 min. Schenk de fond en het water erbij en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 10 min koken.
- Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
- Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf mooie krullen van de kaas. Rasp de schil van de schoongeboende citroen. Breng de yoghurt op smaak met de rasp en schep door de soep. Bestrooi vlak voor het serveren met de kaaskrullen en de basilicum.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 120 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 225 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Courgette-citroensoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Courgette-citroensoep
- 2 courgettes
- 15 g verse basilicum
- 2 el traditionele olijfolie
Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak de courgettes 3 min.
- 750 ml kraanwater
- 760 ml gevogeltefond
Schenk de fond en het water erbij en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 10 min koken.
- 100 g Grana Padano kazen
- 1 citroen
Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf mooie krullen van de kaas. Rasp de schil van de schoongeboende citroen.
- 100 g Griekse yoghurt
Breng de yoghurt op smaak met de rasp en schep door de soep. Bestrooi vlak voor het serveren met de kaaskrullen en de basilicum.