Lauwwarme Franse tonijnsalade

frans
hoofdgerecht
4 personen
3
108
Advertentie
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 2 zakken gekruide A-partjes in schil (aardappeltjes, a 425 g)
- 1 teen knoflook (in plakjes)
- 500 g sperziebonen (schoongemaakt)
- 4 eieren
- 1 blik tonijn naturel (160 g)
- 2 rode uien (in halve ringen)
- 75 ml balsamicodressing
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de aardappelpartjes goudbruin en gaar in ca. 15 minuten, voeg de laatste minuut de plakjes knoflook toe en schep de aardappelpartjes hiermee om. Kook de sperziebonen in kokend water 8 minuten, laat ze in een vergiet uitlekken. Kook de eieren ca. 6 minuten, laat ze schrikken, pel en halveer ze. Verdeel de tonijn in mooie stukken.
- Meng de warme bonen met de gebakken aardappelen, de ui en de dressing. Garneer de salade met de stukken tonijn en de halve eieren. Strooi er wat (grof zee)zout over.
Tip:
Schep voor een klassieke Franse smaak 1-2 el kappertjes door de salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 405 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 47 g
- vet 14 g
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 16-17