bewaar
Ovenschotel van pasta en courgette
Ovenschotel van pasta en courgette
bewaar

Ovenschotel van pasta en courgette

Toppunt van makkelijk: de pasta gaat ongekookt de oven in.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
402waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

courgettes

1

rode paprika

2 el

traditionele olijfolie

1 teen

knoflook

300 g

penne

400 g

Pasta al forno

200 g

belegen Goudse kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Toppunt van makkelijk: de pasta gaat ongekookt de oven in.

Aan de slag

1

Verwarm oven voor op 250 °C. Snijd courgette in plakken van ca. 6 mm dikte en paprika in 4-6 lange stukken. Schep om met de olie en pers de knoflook erbovenuit.

2

Schep de penne in de ovenschaal. Schenk de saus uit de pot Pasta al Forno erover. Vul de pot met water, schud met de deksel erop en schenk dit ook in de ovenschaal. Schep de pasta door de saus, zodat alles goed wordt vermengd.

3

Dek de pasta af met plakken belegen kaas. Leg de groenteplakken dakpansgewijs en afwisselend op de kaas. Maal er wat peper over. Schuif de schaal midden in de oven en bak het gerecht gaar in 30 min. Schep het gerecht op borden.