bewaar
Karbonades met abrikozen-gemberglazuur
Karbonades met abrikozen-gemberglazuur
bewaar

Karbonades met abrikozen-gemberglazuur

25 min. bereiden
1 uur wachten
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 cm

verse gember

2 tenen

knoflook

1 el

olijfolie

2 el

sojasaus

3 el

abrikozenjam

4

ribkarbonades

Dit heb je nodig

  • barbecue

Aan de slag

1

Snijd de gember fijn en pers de knoflook. Roer in een schaal de olie, sojasaus, jam, gember en knoflook. Bestrijk de karbonades aan beide kanten goed met de marinade en leg ze in de schaal. Dek de schaal af en laat het vlees in de koelkast minimaal 1 uur marineren.

2

Steek de barbecue aan. Gril de karbonades aan elke kant 7-8 min. en bestrijk ze ondertussen 1 tot 2 keer met de rest van de marinade. Bestrooi het vlees met peper en zout. Lekker bij ananassalsa.

algemeenDe marinade zorgt voor een lekker krokant korstje. Ook heerlijk voor voorgegaarde spareribs of voorgegaarde kipdrumsticks.

Karbonades grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:38 min.