Vietnamese kalkoen à la minute

aziatisch
hoofdgerecht
4 personen
3
14
Advertentie
Ingrediënten
- 1 el sesamolie (flesje 250 ml)
- 4 el sojasaus
- 1 limoen (uitgeperst)
- 2 tenen knoflook
- 1 cm verse gember ((zakje 150 g), geschild)
- 2 stengels citroengras ((sereh), fijngesneden)
- 500 g kalkoenfilet à la minute
- 3 el basilicum (grofgesneden)
Keukenspullen
- barbecue
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Meng in een kom de olie, sojasaus en het limoensap door elkaar. Pers de knoflook en snijd de gember fijn. Voeg samen met het citroengras toe. Breng op smaak met peper en meng door elkaar. Schep de kalkoenfiletlapjes door de marinade. Dek de kom af en laat de kalkoen 1 uur in de koelkast marineren. Schep regelmatig om.
- Steek ondertussen de barbecue aan. Haal de kalkoenfilet uit de marinade en laat uitlekken op keukenpapier. Gril de kalkoenfilet aan elke kant 2-3 min. Leg op een schaal en bestrooi met peper, zout en het basilicum. Lekker met zoete chilisaus en noedelsalade of pandanrijst.

Vlees grillen op de barbecue
instructievideo
- 02:53 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 155 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 2 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek