bewaar
Citroen-vanillemascarpone met bosvruchten
Citroen-vanillemascarpone met bosvruchten
bewaar

Citroen-vanillemascarpone met bosvruchten

30 min. bereiden
382waarderingen

Ingrediënten

4 personen

30 g

gepelde ongezouten pistachenoten

300 g

rode bessen

12

lange vingers

125 ml

verse slagroom

1

citroen

1

vanillestokje

125 ml

mascarpone

50 g

witte basterdsuiker

150 g

verse frambozen

150 g

bramen

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Hak de pistachenoten grof en rooster ze in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur 4 min. Laat afkoelen op een bord. Ris de bessen van de steeltjes en pureer ⅔ van de bessen met de staafmixer. Druk de puree met een pollepel door een zeef en vang het sap op. Zet borden klaar.

2

Wentel de lange vingers door het sap en leg op elk bord 3 lange vingers naast elkaar. Klop de slagroom iets dikker dan yoghurt. Zet in de koelkast. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een scherp mes het merg eruit.

3

Meng de mascarpone, het rasp, de suiker en het vanillemerg. Spatel de slagroom door het mascarponemengsel en verdeel dit over de lange vingers. Verdeel de rest van de bessen, frambozen, bramen en de pistachenoten erover.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo - 00:48 min.