Fazant met chocoladesaus
Fazant met chocoladesaus
bewaar
bewaar

Fazant met chocoladesaus

1 uur 15 min. bereiden
54waarderingen

Aan de slag

1

Bestrooi de fazant met peper. Verhit ⅔ van de boter in een hapjespan en braad de fazant eerst 20 min. aan. Snipper de ui. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de tomaten in blokjes en hak de amandelen fijn.

2

Verhit de rest van de boter in een steelpan en voeg hieraan de ui en rode peper toe. Pers de knoflook boven de ui en fruit deze ca. 3 min. zachtjes. Voeg de tomaten, amandelen, rozijnen, speculaaskruiden en een kippenbouillonblokje met het water toe aan het uienmengsel.

3

Laat de saus ca. 5 min. zachtjes koken. Pureer de saus in een keukenmachine. Braad de fazant in ca. 45 min. gaar. Voeg de saus toe aan de fazant, breng de saus aan de kook en laat de fazant met de deksel op de pan in ca. 20 min. gaar sudderen.

4

Leg de fazant op een warme schaal en houd warm. Breek de chocolade in kleine stukjes en roer door de saus. Laat de chocoladesaus ca. 5 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper. Schenk een beetje chocoladesaus over de fazant en serveer de rest in een sauskom.

variatietipIn plaats van een fazant kun je ook een hele kip gebruiken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Fazant met chocoladesaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig