bewaar
Pasta met kruidige pompoensaus en geitenkaas
Pasta met kruidige pompoensaus en geitenkaas
bewaar

Pasta met kruidige pompoensaus en geitenkaas

30 min. bereiden
231waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

verse pompoen

2

uien

3 el

traditionele olijfolie

1 pot

pastasaus

½ pak

tuinerwten

300 g

penne

150 g

zachte geitenkaas 55+

Aan de slag

Snijd de pompoen in stukken van ca. 4 cm, verwijder draden en zaden en schil de stukken eventueel. Fruit in een braadpan de uien in 2 el olie, schep de stukken pompoen erbij en roerbak ze gaar in ca. 10 minuten. Schenk de sugo Isolana erbij, voeg eventueel wat water toe als het te dik is en breng de saus al roerend tot tegen de kook aan. Dek de pan af en stoof het gerecht, zonder koken, nog ca. 5 minuten. Voeg de laatste 3 minuten de tuinerwten toe. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en meng er de rest van de olie door. Verdeel de pasta over 4 borden. Breng de pompoensaus op smaak met zout en peper en schep de saus op de pasta in de borden. Verkruimel de geitenkaas erover.

algemeenDe schil van de kleine oranje pompoen wordt door het stoven zacht. De pompoen hoeft dus niet geschild te worden.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.