Gebakken rijst met ananas

360 kcal

40 min. bereiden, 15 min. wachten

2.8/5

(42)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 150 gram pandanrijst

    pandanrijst

  • 1 ananas

    ananas

  • 1 sjalotje

    sjalotje

  • 2 eetlepels olie

    olie

  • 250 gram roerbakgroentemix

    roerbakgroentemix

  • 2 theelepels kerriepoeder

    kerriepoeder

  • 3 eetlepels sojasaus

    sojasaus

  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker

    donkerbruine basterdsuiker

  • 2 takjes koriander

    koriander

Dit heb je nodig

  • wok

  • bakblik


Thailand - Thailand

Aan de slag

  1. Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Rijst op bakblik of vel bakpapier uitspreiden en laten afkoelen. Intussen ananas door kroon van boven naar beneden doormidden snijden. Vruchtvlees behoedzaam met scherp mes uit ananashelften snijden, harde kern verwijderen, rest van vruchtvlees in blokjes snijden. Sjalotje pellen en snipperen.

  2. In wok olie verhitten. Sjalotje en roerbakgroenten al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Kerriepoeder erover strooien. Sojasaus in wok schenken, blokjes ananas en suiker toevoegen, alles goed omscheppen. Rijst erdoor mengen en al omscheppend op halfhoog vuur verwarmen. Ananashelften in magnetron op vol vermogen 2 à 3 minuten verwarmen en op schaal zetten. Ananashelften met gebakken rijst vullen. Koriander boven rijst fijn knippen.

Wat vond je van dit recept?

Gebakken rijst met ananas

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig