Salade met gember-kokosdressing

70 kcal

20 min. bereiden

2.6/5

(28)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 0.5 rode peper

    rode peper

  • 4 eetlepels santen

    santen

  • 2 cm gemberwortel

    gemberwortel

  • 1 teentje knoflook

    knoflook

  • 0.5 eetlepel donkerbruine basterdsuiker

    donkerbruine basterdsuiker

  • 1 eetlepel vissaus

    vissaus

  • 1 eetlepel limoensap

    limoensap

  • 0.75 komkommer

    komkommer

  • 125 gram taugé

    taugé

  • 150 gram worteljulienne

    worteljulienne

  • 4 takjes koriander

    koriander

Thailand - Thailand

Aan de slag

  1. Zaadjes naar wens uit peper verwijderen en fijnsnijden. In pan 1 dl water aan de kook brengen. Santen al roerend erin oplossen. Pan van vuur nemen. Gember schillen en boven santen fijn raspen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Peperstukjes en basterdsuiker toevoegen, dressing op smaak brengen met vissaus en limoensap. Laten afkoelen. Komkommer schillen en in lengte halveren. Zaadjes met theelepel eruit schrapen, komkommer in dunne plakjes snijden.

  2. In schaal komkommer en taugé met dressing omscheppen. Wortelrauwkost erover verdelen. Koriander boven salade fijn knippen.

Wat vond je van dit recept?

Salade met gember-kokosdressing

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig