Tonijnsteaks met chiliglazuur

275 kcal

20 min. bereiden

3.3/5

(7)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 eetlepels appelstroop

    appelstroop

  • 1.5 eetlepel ketjap manis

    ketjap manis

  • 4 tonijnsteaks

    tonijnsteaks

  • 2 eetlepels olie

    olie

  • 0 chilipeper uit de molen

    chilipeper uit de molen

Dit heb je nodig

  • keukenpapier


2001 nr. 11 - Smaak vol verleiding

Aan de slag

  1. In steelpannetje appelstroop met ketjap verwarmen en door elkaar roeren. In ca. 2 minuten iets laten inkoken. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Tonijnsteaks droogdeppen met keukenpapier en aan beide kanten bestrijken met olie. Op bakplaat leggen. Vis vlak onder grill ca. 3 minuten roosteren. Vis keren en andere kant in 2 à 3 minuten gaar roosteren. Vis uit grill nemen en aan bovenkant bestrijken met appelstroopglazuur. Chilipeper erboven malen. Vis ca. 12 cm onder grill nog ca. 1 minuut roosteren, tot glazuur net begint te verbranden. Serveren met roergebakken sugar snaps en gepofte aardappelen met zure room.

Wat vond je van dit recept?

Tonijnsteaks met chiliglazuur

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig