Blue Stilton met tijm-sherrygelei
Blue Stilton met tijm-sherrygelei

Blue Stilton met tijm-sherrygelei

25 min. bereiden
1 uur wachten
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 blaadjes

witte gelatine

1½ dl

medium dry sherry

½ zakje

verse tijm

zout

150 g

Blue Stilton

2 zakjes

rucola

½ bakje

vinaigrette

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • schaaltje doorsnede ca. 15 cm

Aan de slag

1

In kom met koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken. In pan sherry met tijm tegen de kook aan brengen. Sherry ca. 5 minuten laten inkoken, tijmtakje verwijderen. Op smaak brengen met zout. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sherry oplossen. Schaaltje bekleden met plasticfolie en sherry erin schenken. Laten afkoelen en in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven.

2

Plank op schaaltje leggen, samen keren en gelei uit schaaltje laten glijden. Folie verwijderen en gelei in plakken van 1/2 cm dik snijden. Plakken in dunne repen en daarna in blokjes snijden. Kaas in dunne plakjes snijden. Rucola over vier bordjes verdelen. Dressing erover sprenkelen. Kaas erop leggen en geleiblokjes er omheen verdelen.