bewaar
Witloftaartjes met stilton
Witloftaartjes met stilton
bewaar

Witloftaartjes met stilton

50 min. bereiden
82waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

roomboterbladerdeeg

3 maal 2 struikjes

witlof

4 eetlepels

olijfolie

3 takjes

tijm

2 maal 100 g

stilton (kaas)

100 g

gepelde walnoten

½ bakje

mascarpone

1 eetlepel

custardpoeder

zout en versgemalen zwarte peper

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • bakpapier

Aan de slag

1

Bladerdeeg op aanrecht in ca. 10 minuten laten ontdooien. Struikjes witlof schoonmaken en in lengte halveren. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Witlof op snijkant in pan leggen en op hoog vuur in ca. 3 minuten bakken. Eventueel scheutje water aan bakvet toevoegen als het te hard gaat. Witlof voorzichtig keren en nog ca. 3 minuten bakken tot witlof bruin en beetgaar is. Op keukenpapier scheppen en laten afkoelen. Tijmblaadjes van takjes rissen. Stilton verkruimelen. Walnoten grof hakken. In kom mascarpone losroeren met custardpoeder en helft van tijm, stilton en walnoten erdoor roeren. Bakplaat bekleden met bakpapier en plakjes bladerdeeg erop leggen. Bladerdeeg tot op 1 cm van randen bestrijken met mascarponemengsel. Op elk plakje bladerdeeg naast elkaar 3 halve struikjes witlof leggen, met snijkant naar boven. Rest van stilton, walnoten en tijm erover strooien en olie erover sprenkelen.

2

Oven voorverwarmen op 200 °C. In midden van oven witloftaartjes in ca. 25-30 minuten goudbruin en gaar bakken. Witloftaartjes op borden leggen. Serveren met gebakken peertjes.