Spruit­jesqui­che met ve­gaspek & blue stil­ton

Spruitjes + quiche = de ultieme hartige taart voor de herfst!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 805 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(11) waardeer
frans hoofdgerecht Spruitjes + quiche = de ultieme hartige taart voor de herfst! 4 personen
2 11

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de quichevorm in met de olie en bekleed met het bladerdeeg.
  2. Halveer de spruitjes en snijd de salie fijn. Schep de spruitjes om met de speckjes en versgemalen peper naar smaak en verdeel over de bodem van de quichevorm.
  3. Klop de eieren los, voeg de crème fraîche, het karwijzaad en de salie toe en verdeel over de quichevorm. Verkruimel de blauwaderkaas erover en bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.
  4. Neem uit de oven, verwijder de vorm en serveer de quiche warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.

combinatietip:

Lekker met veldsla.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 58 g
    waarvan verzadigd 30 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Spruitjesquiche met vegaspek & blue stilton

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spruit­jesqui­che met ve­gaspek & blue stil­ton

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1½ el arachideolie
  • 270 g vers bladerdeeg

Vet de quichevorm in met de olie en bekleed met het bladerdeeg.

3
3
  • 700 g geschoonde spruitjes
  • 3 takjes verse salie

Halveer de spruitjes en snijd de salie fijn.

4
4
  • 125 g vegetarische gerookte spekreepjes

Schep de spruitjes om met de speckjes en versgemalen peper naar smaak en verdeel over de bodem van de quichevorm.

5
5
  • 4 middelgrote eieren
  • 200 g crème fraîche
  • 1 tl karwijzaad

Klop de eieren los, voeg de crème fraîche, het karwijzaad en de salie toe en verdeel over de quichevorm.

6
6
  • 100 g blue stilton 50+ blauwaderkaas

Verkruimel de blauwaderkaas erover en bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

7
7

Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.

8
8

Neem uit de oven, verwijder de vorm en serveer de quiche warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.

combinatietip:

Lekker met veldsla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.