Kaaspie met gekaramelliseerde ui
Deze verrukkelijke kaaspie is extra genieten op een herfstige dag.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 teen knoflook
- 600 g rode uien
- 50 g ongezouten roomboter
- 2 el lichte basterdsuiker
- 150 g geraspte Cheddar Tophat 48+
- 125 g crème fraîche
- 8 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg (ontdooid)
- 130 g Blue Stilton blauwaderkaas
- 1 middelgroot ei
Lekker erbij
Keukenspullen
- ovenschaal (22 x 22 cm)
- deegroller
Advertentie
Bereiden
- Snijd de knoflook fijn en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de knoflook 1 min.
- Voeg de ui en suiker toe en bak op middelhoog vuur 20 min. tot de ui gekaramelliseerd is. Schep regelmatig om.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC en meng de cheddar met de crème fraîche.
- Bekleed de ovenschaal met 4 plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de ui over de bodem van de schaal. Schep het kaasmengsel erop en verkruimel de Blue Stilton erover.
- Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol met de deegroller uit tot een rechthoekige lap. Dek de schaal af met het bladerdeeg en druk de randen met een vork aan. Maak met een mes 4 inkepingen, klop het ei los en bestrijk met het ei.
- Bak ca. 25 min. in de oven. Haal uit de oven en serveer.

Kaaspie met gekaramelliseerde ui
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 895 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 47 g
-
vet 66 g
waarvan verzadigd 44 g - natrium 895 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Kaaspie met gekaramelliseerde ui
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kaaspie met gekaramelliseerde ui

- 1 teen knoflook
- 600 g rode uien
- 50 g ongezouten roomboter
Snijd de knoflook fijn en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de knoflook 1 min.

- 2 el lichte basterdsuiker
Voeg de ui en suiker toe en bak op middelhoog vuur 20 min. tot de ui gekaramelliseerd is. Schep regelmatig om.

- 150 g geraspte Cheddar Tophat 48+
- 125 g crème fraîche
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC en meng de cheddar met de crème fraîche.

- 4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
Bekleed de ovenschaal met 4 plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

- 130 g Blue Stilton blauwaderkaas
Verdeel de ui over de bodem van de schaal. Schep het kaasmengsel erop en verkruimel de Blue Stilton erover.

- 4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol met de deegroller uit tot een rechthoekige lap.

- 1 middelgroot ei
Dek de schaal af met het bladerdeeg en druk de randen met een vork aan. Maak met een mes 4 inkepingen, klop het ei los en bestrijk met het ei.

Bak ca. 25 min. in de oven. Haal uit de oven en serveer. Lekker!