Boerenkoolpannenkoekjes met spek
Geen stamppot, maar boerenkoolpannenkoeken. Met knapperige spekjes en ui.
725 kcal
50 min. bereiden, 15 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
300 g
250 g
2
3
600 ml
400 g
3 el
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2009 nr. 12 - Lange avonden
Kook de boerenkool op laag vuur in weinig water in 10 min. gaar. Verhit een koekenpan en bak de spekblokjes in 6 min. uit. Snipper ondertussen de sjalotten. Voeg de sjalot halverwege toe.
Klop de eieren los en meng met de melk en pannenkoekenmix tot een dik en glad beslag. Breng op smaak met peper en zout. Giet de boerenkool af in een vergiet, laat afkoelen en druk het overtollige vocht eruit. Roer de boerenkool, spekblokjes en sjalotten met het braadvet door het beslag. Laat het beslag 15 min. rusten.
Verhit 1 el olie in een pan met antiaanbaklaag. Schep 3 bergjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur in 6 min. gaar. Keer halverwege. Houd de pannenkoekjes warm op een bord onder aluminiumfolie. Herhaal tot het beslag op is. Serveer warm.
- combinatietipLekker met kaas.
- bereidingstipJe kunt de pannenkoekjes 's ochtends al bakken. Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. Doe de pannenkoekjes 's avonds in een ovenschaal. Dek deze af met aluminiumfolie en zet de schaal ca. 10 min. in een voorverwarmde oven van 190 °C.
Boerenkoolpannenkoekjes met spek
Instructievideo - 02:12 min.
Boerenkoolpannenkoekjes met spek
Geen stamppot, maar boerenkoolpannenkoeken. Met knapperige spekjes en ui.

hoofdgerecht
4 personen
725 kcal
50 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Kook de boerenkool op laag vuur in weinig water in 10 min. gaar. Verhit een koekenpan en bak de spekblokjes in 6 min. uit. Snipper ondertussen de sjalotten. Voeg de sjalot halverwege toe.
Klop de eieren los en meng met de melk en pannenkoekenmix tot een dik en glad beslag. Breng op smaak met peper en zout. Giet de boerenkool af in een vergiet, laat afkoelen en druk het overtollige vocht eruit. Roer de boerenkool, spekblokjes en sjalotten met het braadvet door het beslag. Laat het beslag 15 min. rusten.
Verhit 1 el olie in een pan met antiaanbaklaag. Schep 3 bergjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur in 6 min. gaar. Keer halverwege. Houd de pannenkoekjes warm op een bord onder aluminiumfolie. Herhaal tot het beslag op is. Serveer warm.
combinatietip:Lekker met kaas.
bereidingstip:Je kunt de pannenkoekjes 's ochtends al bakken. Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. Doe de pannenkoekjes 's avonds in een ovenschaal. Dek deze af met aluminiumfolie en zet de schaal ca. 10 min. in een voorverwarmde oven van 190 °C.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g diepvries boerenkool
250 g gerookte spekblokjes
2 sjalotten
3 middelgrote scharreleieren
600 ml halfvolle melk
400 g meergranen pannenkoekenmix
3 el zonnebloemolie




