Witlofblaadjes met peterselie-eisalade en haring

80 kcal

15 min. bereiden

3.4/5

(71)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 ei

    ei

  • 1 eetlepel mosterd

    mosterd

  • 1 eetlepel rodewijnazijn

    rodewijnazijn

  • 2 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 1 kleine zure augurk

    zure augurk

  • 2 haringen

    haringen

  • 3 eetlepel platte peterselie

    platte peterselie

  • 1 stronk witlof

    witlof

Aan de slag

  1. Kook het ei in 8 min. hard. Laat schrikken, pel en snijd fijn. Meng de mosterd met de azijn. Klop er met een garde druppelsgewijs de olie door zodat er een gebonden vinaigrette ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Snijd de augurk heel klein en meng samen met de ui van de haringen door de vinaigrette. Meng de peterselie en vinaigrette door het ei.

  3. Snijd de haringen in 16 stukjes. Snijd de onderkant van het witlof en haal er 8 mooie blaadjes vanaf. Schep in elk blaadje wat van de peterselie-eisalade en beleg met 2 stukjes haring. Serveer direct.

Wat vond je van dit recept?

Witlofblaadjes met peterselie-eisalade en haring

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig