Witlofblaadjes met peterselie-eisalade en haring
80 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 ei
ei
1 eetlepel mosterd
mosterd
1 eetlepel rodewijnazijn
rodewijnazijn
2 eetlepel zonnebloemolie
zonnebloemolie
1 kleine zure augurk
zure augurk
2 haringen
haringen
3 eetlepel platte peterselie
platte peterselie
1 stronk witlof
witlof
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2009 nr. 12 - Lange avonden
Kook het ei in 8 min. hard. Laat schrikken, pel en snijd fijn. Meng de mosterd met de azijn. Klop er met een garde druppelsgewijs de olie door zodat er een gebonden vinaigrette ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de augurk heel klein en meng samen met de ui van de haringen door de vinaigrette. Meng de peterselie en vinaigrette door het ei.
Snijd de haringen in 16 stukjes. Snijd de onderkant van het witlof en haal er 8 mooie blaadjes vanaf. Schep in elk blaadje wat van de peterselie-eisalade en beleg met 2 stukjes haring. Serveer direct.
Witlofblaadjes met peterselie-eisalade en haring

8 personen
80 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook het ei in 8 min. hard. Laat schrikken, pel en snijd fijn. Meng de mosterd met de azijn. Klop er met een garde druppelsgewijs de olie door zodat er een gebonden vinaigrette ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de augurk heel klein en meng samen met de ui van de haringen door de vinaigrette. Meng de peterselie en vinaigrette door het ei.
Snijd de haringen in 16 stukjes. Snijd de onderkant van het witlof en haal er 8 mooie blaadjes vanaf. Schep in elk blaadje wat van de peterselie-eisalade en beleg met 2 stukjes haring. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
1 ei
1 el mosterd
1 el rodewijnazijn
2 el zonnebloemolie
1 kleine zure augurk
2 haringen
3 el platte peterselie
1 stronk witlof




